Lazdijų rajono merė – LSA viceprezidentė

Gegužės 29 d. Vilniuje vyko XXV-asis Lietuvos savivaldybių asociacijos (toliau- LSA) suvažiavimas, kurio metu naujuoju LSA prezidentu išrinktas Jonavos rajono meras, socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius. Buvęs ūkio ministras M. Sinkevičius perėmė LSA vadovo kėdę iš Druskininkų mero Ričardo Malinausko.
Renginio metu išrinkti ir nauji LSA viceprezidentai. Jais tapo: Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė, Palangos miesto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus, Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis ir Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas.
Suvažiavime dalyvavo 182 delegatai iš visų Lietuvos savivaldybių. Renginio svečiai – Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Seimo valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė Guoda Burokienė bei komiteto nariai, taip pat Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, ministrai, Vyriausybės atstovai ir kiti asmenys.
LSA vienija visas 60 Lietuvos savivaldybių. Asociacija sprendžia savivaldybių bendrąsias problemas, atstovauja joms šalies valdžios ir valdymo institucijose, užsienio valstybių savivaldybių bei kitose tarptautinėse organizacijose.
LSA suvažiavime vienbalsiai patvirtinti Lietuvos savivaldybių asociacijos ateinančių ketverių metų veiklos prioritetai – tai savivaldybių finansinio savarankiškumo stiprinimas, savivaldybių skolinimosi ribojimų mažinimas, teisės disponuoti valstybine žeme savivaldybėms suteikimas ir subalansuotas bei tvarus regionų ekonomikos augimas.
LSA inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Sveikinimai!

Smagu, džiugu girdėti. Lazdijai JAU kitokie. Taip ir toliau! Sveikinimai.

Ateityje mūsų Merė Ausma Miškinienė bus ir LR Prezidentė! To linkiu mūsų gerb. Merei ! Nes puikus ir svarbiausiai sąžiningas žmogus!

Jūs tikrai ne pirmas, merę Ausmą Miškinienę ateity matantis Lietuvos Prezidente.

Nu, tik neliaupsinkime iš pirmų dienų. Kad graži ir protinga mes ir dabar matom, o kaip bus po trijų-keturių metų - dar pamatysim.

Negi manai, kad jau "po trijų-keturių metų" nebebus graži ir protinga? :-)

Aš apie nuveiktus darbus turėjau galvoj.

Taigi supratau. Užtat ir veidukas (šypsen.) gale. Manau, bus gerai. Juk matosi: merė išmintinga ir sąžininga. Nepatenkintų visada rasis. Tik, gal jau to m. klano mažiau bus.

nieko gero

Taip jau VISAI nieko?

O kur zadetos naujos darbo vietos? Rajonas ir toliau issivaiksto 'mums dzin ji turetu rupintis mokyklu pertvarka nes tuscios vaiku ner o darbuotoju pulkai.

cia uzi,jau tik pist ir momentaliai susikure darbo vietos....

Atėjau, pamačiau, nugalėjau. Čia Lazdijai. Ne taip lengva - ne viskas iškart.

Labai jau jau kažkuo nepatenkinta ir išsigandusi nuotraukoje, matyt pyksta , kad karabasas negalėjo prastumti į prezidentus. Nieko klėjukas kaip nors kitur prastums.

Tau dar tik 16. Iš rašto matosi.

Ką tu čia nusirašai? Nekreipsime dėmesio - kvailiukas (-ė).

kol,meres,nesugadins politiniai zaidimai bus ir protinga ir paprasta,o paskui bus kaip bus.Linkiu,kad nezaistu pagal politiniu zaidimu taisykles ir atsilaikymo spaudimams.

Manau politiniai zaidimai jau prasidejo. Kazkaip nebuvo ar buvo mazai agitacijos uz kandidata i prezidentus skverneli, nepastebejom palaikymo. Nausedai. O va koncervatoriai kartu su landzbrrgiu ir simonyte kalniskej buvo labai pagerbti. Manau koncervatoriai tai ivertino ir eis toliau o merei gali tekti atsitraukti arba ketinti juos sustabdyt.

nejuokinkit, negi merė turi bendrauti tik su valstiečiais? Savo kultūrą ir pagarbą ji parodė bendraudama su tokiu žmogum kaipV.Landsbergis. Šaunuolė, kad neskirsto žmonių nes to mūsų rajone buvo jau perdaug. Tikiu, kad bus tie laisvi ir laimingi Lazdijai.

Šaunuolė - elgiasi kaip dera tikrai politikei.

Musu mere jokia politike. Valstieciai gyvavo iki jos vos alsuodami. Rado sau kandidate kad rinkimuose suzibet. Bet ji su jais neaugo... atejo "ant gatavo".. o dabar dirba SAU. O kaip kitaip? Silpni musu valstieciai. Ir nieko gero cia nebus. Ta mergele eiline populiste.

kažką sukurt nes skyriaus "feldmaršalas" Benekas viską kuriamo "sulygina" iki 0. Tikėtina, kad rašantis už politruką asmuo jam net neperskaito galutinės "nuomonės" versijos. Rašančioji turi savo užmačių (kažką supurvint), o pasirašantis jau seniai neadekvatus situacijai tuščiagarbis. Kelias veda į niekur.

"feldmaršalas", rašantis už politruką asmuo, Rašančioji turi savo užmačių (kažką supurvint): ką tu čia nusirašai – pasikartoju. Ar nors pats supranti, ką čia „primalei“ ? :-(