Lazdijų krašto turistus jau džiugina interaktyvūs turizmo stendai

Lazdijų kraštas savo unikaliu grožiu, mažai paliesta ir natūralia gamta džiugina ir šio regiono gyventojus, ir svečius. Čia gausu gamtos, istorijos, architektūros bei kitų kultūros paveldo vertybių, kurias būtina aplankyti. Siekiant sukurti dar geresnę turizmo informacinę infrastruktūrą, padėsiančią regiono turistams bei lankytojams patogiai keliauti po šį kraštą, Lazdijų rajono savivaldybės kartu su partnerėmis Varėnos rajono ir Druskininkų savivaldybėmis vykdo projektą „Turizmo trasų ir maršrutų informacinės infrastruktūros plėtra Lazdijų, Varėnos rajonų ir Druskininkų savivaldybėse“.
Du pagrindiniai projekto rezultatai: turizmo ženklinimo infrastruktūros įrengimas Lazdijų rajono, Varėnos rajono ir Druskininkų savivaldybėse bei interaktyvių informacinių turizmo stendų pastatymas. Įvykdžius šiuos darbus turistai jau gali lengviau keliauti siūlomais maršrutais ir savarankiškai planuotis kelionę automobiliais, dviračiais, baidarėmis, pėsčiomis ir kt. pagal viešai ir patogiai prieinamą informaciją.
Visai neseniai strategiškai patogiausiose ir daugiausiai pravažiuojančių turistų pritraukiančiose Lazdijų rajono savivaldybės vietose – Lazdijų miesto Cirkle K degalinėje, aikštelėje prie Metelių regioninio parko lankytojų centro ir Veisiejų miesto centre – Lazdijų rajono savivaldybė įrengė tris interaktyvius stendus. Šiuose stenduose patraukliai pateikiama informacija apie Lazdijų rajono savivaldybės lankomus objektus, turistinius maršrutus, nuorodas, kaip pasiekti kiekvieną lankomą objektą ar turistinio maršruto pradžios tašką. Be to, yra galimybė šias nuorodas atsisiųsti ir į mobilųjį įrenginį.
Informacija pritaikyta užsienio šalių turistams ir lankytojams, taip pat žmonėms su specialiaisiais poreikiais. Visa informacija interaktyviuose stenduose skelbiama lietuvių ir keturiomis užsienio kalbomis: anglų, vokiečių, rusų ir lenkų. Dar vienas unikalumas – turistai mėgstantys bendrauti gyvai galės iš interaktyvaus stendo pasiskambinti į Lazdijų turizmo informacinį centrą. Skambučio metu visus norinčius pakonsultuos ir reikalingą informaciją suteiks kompetentingi Lazdijų turizmo informacinio centro darbuotojai. Naudojantis interaktyviais stendais renkama ir kaupiama statistinė informacija: kuris iš stendų yra populiariausias ir kaip dažnai naudojamas, kurie objektai ar maršrutai yra peržiūrimi dažniausiai. Remiantis sukaupta statistika, stenduose pateikiama informacija bus nuolat atnaujinama ir papildoma.
Įgyvendinant projektą 2018 m. vasarą Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje buvo pastatyti 139 rudi kelio ženklai: “ ir 39 kelio ženklai Nr. 629 „Lankytinos vietos pavadinimas“. Lazdijų rajono savivaldybės gyventojams nauji ženklai keliuose tapo malonia staigmena, o svečiai juos lengvai atpažįsta ir vadovaudamiesi jais neklaidžiodami gali keliauti po Lazdijų kraštą ir pamatyti gražiausias vietas. Be to, Lazdijų ir Veisiejų miestuose pastatytos informacinės lentelės su lankomais šių miestų objektais ir atstumu iki jų.
Bendra projekto vertė – 288 106 Eur. Iš jų: ES lėšos – 244 890 Eur, Lazdijų rajono savivaldybė, Varėnos rajono savivaldybė, Druskininkų savivaldybė iš savo biudžeto lėšų prisidės po 14405 Eur. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos, 5 prioriteto priemonę „Savivaldybes jungiančių turizmo trasų ir turizmo maršrutų informacinės infrastruktūros plėtra“. Projekto įgyvendinimas prisideda prie turizmo objektų bei paslaugų šiame regione informacijos sklaidos, užtikrina turistų bei lankytojų informuotumą apie Lazdijų ir Varėnos rajonų bei Druskininkų savivaldybių lankytinas vietas ir objektus, turizmo maršrutus ir trasas, prisideda ne tik prie regiono, bet ir Lietuvos, kaip turistinės valstybės, žinomumo ir jos įvaizdžio gerinimo.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Žinot kuom dar Lazdijai džiugina, nors greičiau juokina Lietuvos žmones: teistais kontrabandistais svarbiose pareigose, lovų, patalynės, indų servizų gaisrinėms, televizorių keliais kartais brangesnių nei rinkoje pirkimu iš knygynėlio... Draudimu važiuot apsipirkt į Lenkiją (nu bet ką daryti, knygynėly tai pieno nepardavinėja), tai noru tos pačios Lenkijos dalį prisijungti prie rajono (turbūt galvoja, kad tada knygynėly pirks lyg kokioj "Biedronkoj")... Tik ar visiem smagu?

Žmonės ne Dievai visi klysta, tai nereiškia, kad jis negali pasitaisyti ir būti puikiu vadovu arba žmogumi, labai gaila stebėti drabstomus purvus, gi MES nešami ŠVENTIEJI ir patys bet va lietuvioada įkasti, kad tik giliau ir skaudžiau. Juk kas nedirba tas klaidų ir NEDARO!!!!!!

Kuprotą tik grabas ištiesins...

Žmonės ne Dievai visi klysta, tai nereiškia, kad jis negali pasitaisyti ir būti puikiu vadovu arba žmogumi, labai gaila stebėti drabstomus purvus, gi MES nešami ŠVENTIEJI ir patys!!!! bet va lietuvio tokia mada įkasti, kad tik giliau ir skaudžiau. Juk kas nedirba tas klaidų ir NEDARO!!!!!!

čia turistas meras ziuri kur po rinkimu reiks begt

Ziuri kaip bulius i rubli,bet nieko nesupranta asilu budamas.

Bet kada jau jis pasitaisys?

Gal rodo iš kur dar būtų galima pavežt potencialių rinkėjų už butelį pabalsuot...

kodel man niekas nesiulo buteliuko paimciau ,kad ir is visu.....