„Geradarės šventė“ dovanojo nepakartojamų akimirkų

Yra sakoma, kad kiekvienas turime savo misiją. Tuo nesuabejojau dalyvaudama Gerumo dienoje Stebulių mokykloje, kur kaip vienas kumštis susirinkę stebuliečiai bei svečiai, visi drauge, džiaugėsi buvimu kartu ir gražiais savo darbais. Šios gražios šventės iniciatorė Rita Sabestinienė, jai talkino Stebulių mokyklos direktorė Vilija Padimanskienė. Tad visai nenuostabu, kad čia buvo galima išgirsti kažką labai ypatingo, efektingo, gražaus, jautraus, spinduliuojančio, neįprastų interpretacijų ir netikėtų dalykų čia netrūko. Pasirodo, Gerumo diena mokykloje organizuojama tradiciškai, o šiemet nuskambėjo kaip „Geradarės šventė“. Ir tikrai ne klaida, ne lengvabūdiškas riktas, jei feisbuko platybėse perskaitėte, kad esate kviečiami į neeilinę šventę – „Geradarės šventę“.
Pamokose sėdėjo ir meras, ir administracijos direktorius, ir klebonas
Mokyklinis skambutis kvietė į pamokas... Dailios mokytojos paprašė susikaupti, laikytis tvarkos, būti drausmingiems, kelti ranką ir kalbėti tik tuomet, kai klausiama. O ieškojo jos, rodos, paprastų paprasčiausių dalykų –  gerumo žmonėse, jų širdyse. Ir rado! Juk Stebuliuose gyvena geri ir darbštūs žmonės, mylintys Lietuvą ir savą kraštą. Tad vieningai sugiedotas Lietuvos himnas.
O tuomet Stebulių mokykloje prasidėjo  pamokos, ir nors Šventežerio parapijos klebonas Egidijus Juravičius sakė, kad gal namie daugiau griežtos mokytojos užduotų ir tų pamokų mažiau būtų, tačiau pamokos vyko kone kaip tikrų tikriausioje mokykloje – Stebulių mokykloje, kurioje šiandien mokosi 65 moksleiviai ir 8 ypatingo dėmesio reikalaujantys mokiniai, yra 12 mokytojų etatų. O tądien visi dalyvavusieji  tapome mokiniais. Pamokų neišvengė ir Lazdijų rajono meras Artūras Margelis bei Lazdijų savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka. Meras lyg uolus mokinys papasakojo apie pasiekimus, kurie išties džiugina.
Meilė mokyklai neblėsta, prisiminimais sugrįžtama, pasiekimai džiugina ir šiandien. „Mūsų mokinys Gintaras Grėbliūnas, du metus pasimokęs Šventežerio mokykloje, išlaikė du egzaminus 100! O Stebulių mokyklos 8 klasės mokinių matematika, skaitymas, rašymas, socialiniai mokslai atitinka Lazdijų rajono savivaldybės mokyklų mokinių rezultatus,  gamtos mokslai atitinka šalies vidurkį“, – sakė mokytojos, tądien vedusios pamokas. Jos teigė, jog Stebulių mokyklos 4 klasės mokinių pasaulio pažinimo, skaitymo, rašymo, matematikos testo rezultatai viršija šalies vidurkį, nenusileidžia ir 6 klasės mokiniai, kurių matematikos rezultatas viršija taip pat šalies vidurkį. Daug šaunių mokinių išleista į gyvenimo kelią... Improvizuotoje pamokoje atsakinėjo Marytė Janeckaitė–Didikienė, tądien atsisėdusi į savo mokyklinį suolą po 50 metų. Ji dovanojo mokyklai paveikslą iš 43 000 karoliukų, kuriame – balandžių pakelti sparnai, lyg buvusių ir esamų Stebulių moksleivių skrydis gyveniman. Svarbi jiems mokykla. Šalia sodas, kalneliai, viduje jauku ir spalvinga. Jie saugo savo mokyklą, dirba, stengiasi, kad mokykla būtų lyg tas šviesos žiburys. Įdomu tai, kad net 5 mokytojai ir 5 darbuotojai yra baigę Stebulių mokyklą ir sugrįžę čia dirbti. Saugo savo mokyklą, stoja mūru už ją, mat čia jų gyvenimas, jų darbas, jų širdies šiluma.
Net dvi parodos ir dainų pynės
„Geradarės šventėje“ mokykla nušvito naujomis spalvomis, įdomiomis parodomis. Marytės Janeckaitės–Didikienės siuvinėtų paveikslų paroda ir šio krašto vadeliotojo Ernesto Juškausko iškovotos taurės bei medaliai stebino. Ernestas Juškauskas nedalyvavo pamokoje, tad mokytoja iškvietė jo tėtį, kuris paaiškino, jog Ernestas išvykęs į stažuotę Danijoje. Jau ką turi Stebuliai, tai turi, tuo ir didžiuojasi. Savo krašto žmonėmis, jų darbais – labiausiai. O Marytės Janeckaitės–Didikienės siuvinėtų paveikslų paroda dar taip greit iš Lazdijų krašto neiškeliaus. Ji bus eksponuojama Lazdijų viešojoje bibliotekoje bei  jos padaliniuose. 63 000 adatos dygsnių ar 43 000 karoliukų poniai Marytei vieni juokai – kai įkvėpimas ateina, tai ir laikas tartum vanduo teka. O mums tik stebėtis ir grožėtis belieka!
Šiam krašte gyvena dvi dainingos sesės – Rita Sabestinienė ir Vilija Padimanskienė, tad dainų netrūko.  Ugningai ir įtaigiai sugrojo, sudainavo tikras muzikantų kolektyvas, susikūręs „Geradarės šventės“ proga. Susibėgo draugėn  dainingiausi ir muzikaliausi kaimo žmonės. Kūrybinio potencialo atodangos: dainų pynė Vilijos Padimanskienės žodžiais, Ritos Sabestinienės muzika skambėjo ne kartą. Tądien prie sesių muzikavimo prisidėjo ir giminaitis Jonas Didika. Ir Gintaro Gražulevičiaus, ir buvusios Stebulių mokyklos mokinės Daivos Karaliūnienės duetas – nuoširdžių, iš širdies dainų dovanojo.
Dovanos lyg iš dangaus krito
Dovanų lietus visiems ir kiekvienam – niekas, ko gero, tądien į namus nesugrįžo be dovanos rankose. O nominacijų gausybė: „Širdies gerumas“, „Sugrįžimas“, „Meilė Lietuvai“, „Pasididžiavimas“, „Atradimas“ ir dar daugybė kitų. Ir labiausiai per gražiausias metų šventes pasipuošusių sodybų savininkai buvo apdovanoti, mat komisija nepatingėjo ir dar 2018 metų paskutinį vakarą po Stebulius dairėsi, grožėjosi ir širdys komisijos nariams džiaugėsi. „Kitais metais dar labiau švęsime, dar labiau puošimės“, – sakė ir šios gražios iniciatyvos autorė Rita Sabestinienė. O kam gi įteiktos nominacijos, kieno sodybos buvo labiausiai išpuoštos, greitai sužinosite!
„Už viską“: paprastumą, nuoširdumą, gerumą, meilę gimtam kraštui, suteiktą viltį. Ši nominacija įteikta rajono merui Artūrui Margeliui. Už „Širdies gerumą“ – Mantui Jančiukui, kuris pagelbėjo šventės rengėjai mamai savo ūkio produkcija, tad dovanų buvo tik dar daugiau. Nominacija „Meilė Lietuvai“– šio krašto patriotei, meniškos sielos moteriai Ritai Sabestinienei. „Meilės“ nominacija – ponams Liaukoniams, kurie ir tądien nepasididžiavo ir šventėn atvyko. Už talentą apdovanota buvusi Stebulių mokyklos mokinė Daiva Salatkaitė–Karaliūnienė. Nominacija „Ilgesys“ atiteko poniai Marytei Didikienei, kuri ir tądien graudindamasi prisiminė gražiausius metus Stebulių mokykloje. O „Pasididžiavimas“  visų to krašto žmonių – Albertas Urmanavičius su savo įdomiais išradimais – tokiais kaip sukamas baldų komplektas, kur patogiai sėdi,  sukies ir dar vaišinies. Anot pačio išradėjo, buvo sukonstruotas vaikams, bet puikiai tinkamas ir suaugusiems. „Draugystė“ – Šeštokų mokyklos mokytojai Rimai Petrauskienei, kuri darbavosi Stebulių mokykloje,  kolektyvo buvo sutikta šiltai ir draugiškai. „Vilties“ nominacija – Šventežerio parapijos klebonui Egidijui Juravičiui. Nominacija „Protingumas“ iškeliavo Bronei Jušinskienei. Ir dar daugybė kitų žmonių buvo pastebėti, jiems dėkota, visų dideli ir maži darbai darbeliai, anot dzūkų, surokuoti. Pastebėtos ir kaimo marčios, ir naujakuriai, ir iš užsienio sugrįžusieji – nieks neliko nepastebėtas. Ne veltui „Geradarės šventė“ į Stebulius atkeliavo.
Planuojama nupirkti namą
Trijų vaikučių mama surado namą Stebuliuose, norėtų įsigyti, tačiau pinigėlių taip trūksta. Ši šeima nėra socialiai remtina. Renginyje dalyvavę Lazdijų rajono savivaldybės vadovai sakėsi, jog  pagelbės šeimai įsigyti namą. „Nupirksime“, – tvirtai pažadėjo meras. O tuomet ir įkurtuvėms dar paaukota, o gal dar svarbesniems dalykams, mat šią jauną moterį dar ir liga užpuolė, tad pinigėlių labai reikia. Ponai Rūta ir Gintas Cimakauskai, Aldona ir Jonas Liaukoniai, Mantas Jančiukas ir „Geradarės šventės“ iniciatorė Rita Sabestinienė paaukojo šiai šeimai. Gerumo Stebuliuose nors rieškučiomis semk!
Stebuliai iš tolo švietė
Gražiausios metų šventės Stebuliuose buvo puikios. Vilija Kuckailienė, Jūratė Jankauskienė, Julija Karaneckienė, Dainius Jusevičius buvo apdovanoti už kalėdinį grožį. Dauguma Stebulių kaimo gyventojų entuziastingai prisijungė prie šios  gražios idėjos – per gražiausias metų šventes puošti savo sodybas. Ir taip miela buvo matyti iš tolo šviečiančius Stebulius, kad ir mažą žiburėlį trobelėje ar pakliūti tarsi į Kalėdų Senelio rezidenciją, ar pasakų namelį miško pakrašty. Visiems jiems Lazdijų rajono savivaldybės dovanos. „Didžiuojuosi jumis visais“, – sakė Rita Sabestinienė, šios idėjos iniciatorė, prasitarusi, jog jau žino, kaip puoš savo sodybą kitais metais. Beliko tik džiaugtis, kad žmonės neabejingi grožiui, savo sodybų puošimui nei žiemą, nei vasarą.
„Kur Dusia į krantą plauna bangeles, kur miške vėjas linguoja šakeles, kur kryžiuojasi ir skiriasi keliai, ten širdelei mielas kraštas Stebuliai“, – dar vis tebeskamba „Pradinukų himnas“ iš buvusių Stebulių mokyklos mokinių lūpų, kuriam žodžius parašė S. Jodaugienė ir V. Padimanskienė.  O šios Gerumo dienos „Geradarės šventės“  renginio iniciatorė Rita Sabestinienė  dėkojo Dievui, kad gyvena Lietuvoje, savo numylėtuose Stebuliuose, kur sodina gėles ir medžius. „Senoliai sunkiai gyveno, bet buvo linksmi, dainavo, o svečiui atiduodavo paskutinį duonos kąsnį“, – sakė ponia Rita. Senolių išmintis lydi šio krašto žmones ir šiandien. Tądien Stebuliuose  vėjas nešė gerą nuotaiką, o gerumo širdyse buvo tiek daug, kad žodžiais net sunku apsakyti: ir padėkota, ir pagelbėta, ir paskatinta, ir paraginta, o svarbiausia, kad visi kartu. Ir netikėtumų būta!
„Geradarės šventė” dovanojo daugybę nepakartojamų akimirkų, kurias taip norėtųsi pakartoti vėl.
Dineta Babarskienė

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Na renginys kaip visada tik isrinktiesiems ,nes vietiniu kaimu gyventojai net nezinojo. Smalsu, i Stebulius rajono ponai atvyko asfaltuotu keliu nuo Sventezerio Teizu krypties ,o gal lauze masinas nuo verstaminu per Seimeniskius tragisku zvirkeliu???

Matomai tas vietinis pagal rašymą nelabai ir vietinis.O tik eilini karta verkšlenantis nes toks jau jo būdas :)

Na tikrai vietinis, ir gerai zino ka sako.

Neverk,bus tas kelias. Visų iš karto negali sutvarkyt.

Pavazinek kasdien 40 metu tokiu keliu paziuresim ar neverksi.o siaip artejanciu 5 metu projekte sio kelio tvarkymo net su ziburiu nerasi.

Vietoj rašinėjimu ir verkimo užsiimk darbu,nusipirksi geresni automobili duobiu nejausi... Nes kai 40 metų važinėjantis, tai jau pasekmės matosi nuo to kratymosi...

Respublikinėje kelių direkcijoje yra numatyta 2020 m. asfaltuoti ir kelią Verstaminai-Stebuliai.Skirkit kažkiek laiko naršymui svetainėse ir visą informaciją rasit!

I just like the valuable info you provide on your articles.<br> <br> <br> <br> I'll bookmark your weblog and check again right here regularly.<br> <br> I am rather sure I will be told many new stuff right here! Good luck for the next!<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to visit my web site <a href="http://www.itswell.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=1189&lang=Korean&pageNum=00000000&iframehead=&acate=">amlodipine disponible sans ordonnance Suisse</a>

Thanks for the auspicious writeup. It if truth be told was once a leisure account it.<br> <br> <br> <br> Look complicated to more delivered agreeable from you!<br> <br> However, how could we be in contact?<br> <br> <br> <br> my site; <a href="http://classicalmusicmp3freedownload.com/ja/index.php?title=Acheter_Dulcolax_20_En_Espagne_Acheter_Du_Bisacodyl_En_Belgique">Roma</a>

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

dzievuli brangus,graiciau jau ciej rinkimai baigtusi,nes sitas rinkiminis puikavimasis oi kap daede...

Gerus darbus kad ir kaip bevadinsi jie ir liks tokie.O jums to nesuprasti.

Gerai sakot,greiciau baigtusi nes tuoj nuo visu politiku ir siknalaiziu apsivemsim...

Va nuo tokiu žmonių rašančių komentarus tokius tai tikrai apsivemt galima... Nes nei kultūros nei smegenų...

I'm not sure why but this site is loading very slow for me.<br> <br> Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?<br> <br> I'll check back later on and see if the problem still <br> <br> exists.<br> <br> <br> <br> Also visit my homepage :: <a href="http://uni119.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=20709&v=">farmacia online per plaquenil</a>

tai, kad žmonės sako geri darbai daromi tyliai, o pasirodo, kad ne rėkimas ant viso rajono

Geriau negu girtis tuo kad nieko nepadarai ir nesugebi padaryt,apart komentaru.Vaiku darzelis gi.

O kas ten per čiučiūndros prie kalėdinės eglutės?

geriau atrodai tai lysk is urvo Stasele

Kodėl žmonės tokie pikti,nemato gerų darbų,tik blogus ar nepadarytus,juk visiems neįtiksi.

I was wondering if you ever considered changing the page layout of your site?<br> <br> <br> <br> Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.<br> <br> Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.<br> <br> <br> <br> Maybe you could space it out better?<br> <br> <br> <br> my blog post ... <a href="https://healthyhabits-daily.blogspot.com/2023/02/living-with-rheumatoid-arthritis-my.html">Living with Rheumatoid Arthritis: My Journey to Overcoming the Pain</a>

Hello, Neat post. There's a problem along with your web site in internet explorer, <br> <br> could check this? IE nonetheless is the market chief and a big element of other people will miss your great writing due to this problem.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my homepage; Can finasteride be safely used by individuals with diabetes?<br> <br> - https://consuelovita.it/finasteride-and-diabetes-can-finasteride-increase-your-risk-of-developing-diabetes

Kiek reikia turėti supratimo kad juodom spalvom visiškai viskas? Kas jums taip sugriaužė gyvenimus, juk patys... Ir niekas nepasikeis tuose jūsų gyvenimuose, jei iš piktumo ir pavydo patys save naikinsit. Tik save... O gyvenimas eina į priekį ir vis gražesnis. ☺️

Eilinis partinis piaras.

Oi konkurentai deda i kelnaites,kad ieško kaip prisikabint.Tokia gi žmoniu kultura.

Geradare važinėja po kaimus girta ir agituoja už ją balsuoti prikepus naminės duonos dalina cirkininke ir tiek. Pirmiausia pas psichiatrą patikrinti bukle o tada į tarybą :D pilnas feisbukas jos jau atsibodo greičiau baigtųsi tie rinkimai. Nei natos neapsimeta o muzikante vaidina kniaukia kaip katė atsistojus. Žiauru ir kaip žmonės nemato :D

Va čia tai žmogus gerai pakomentavo, į dešimtuką :) :) :).

Sizzling affiliate programs for beauty and health <br> <br> bloggers<br> <br> Don't work hard, work smart: How to profit from health and beauty affiliate marketing investing for passive income <br> <br> as a doctor in canada<br> <br> make money online fast and easy<br> <br> <br> <br> Visit my web blog ... <a href="http://topair.barunweb.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=31833">The role of affiliate marketing in monetizing beauty blogs</a>

Paziuresim kai neisrinks Margelio prie jo tada laizysis nes db tai visur kur tik meras ir tą iš paskos :) organizuoja renginius Stebulių bendruomenei bet nei vieno Stebulių gyventojo tai tegul ir nesiskelbia tuo Stebulių bendruomenės vardu. Vaikščioja po kaimą girta apsirengus policijos striuke arba katinus uzklojus ja fotografuoja ir vadinasi Policijos Veterane kokia ji Veterane? Ką ji toje policijoje pasiekusi zmogaus gyvybė gal išgelbėjus? Nuprotejimas visai jau trūksta zodziu. Va jums ir geradare Stebulių :D

O kai cirkelis koks vyksta prakalbo bukuciai kas gal smegenėlės spaudzia ar jai neturit tai beda jau jus. Kada niekam esi vertas tai tik komentuot ir sugeba zmones.

Čia kaimiečių purvas gi lojimas tų kur tik tiek gali...

Gal pati buka blondinė būsi gyvenam stebuliuose ir matom kas vyksta tik visi tyli.cirkas tai ne čia kad parašiau tiesa o kas vyksta su Geradare

Nepaistyk pasaku kaimas zino taip ir neapsimesk cia slanga zmones zino kas kaip.I tavo komentarus visiems nusispjaut... Sedek sau ant peciaus.

Taip sutinku su tavim kaimas žino viską ir mato kaip slaistosi girta ir cirkinasi :) tu gal ir sėdi ant peciaus trobelėje. Valgyk kepta duonele jei atvežė ir tau ir klausykis jos cypimo YouTube pasileidus :D geros dienos

Reikia parodyt faktus o ne liežuviu malt.Smeižti sugeba tik daug prastesnio lygio žmonės,o turintys proto turi ir kulturos.

Radžis su Sel ir daug kam nepatinka bet jiems dzin.

Nufilmuokite kada ji girta vaikšto su policijos striuke ir įdėkit į internetą. Paprasta.

Va būtent taip ir reikės kitą kartą padaryti tada pamatys savo akim prijaučiantys policijos Veterane :D

Įdomu kuo šitie cirkai baigsis po rinkimų :D

kaimo sviesuole stebuliu rita tik save mato baisu nieko gero is sviesuoles leda visiem ysakineja ka kaip daryt pries kaledas viems isakinet kabinkit leputes prie namu as noriu kabinu noriu nekabinu ir dar kaip trusius ismete i grovi tai nieko saves nemato slykstu klausit bragutes ritutes klausyt aciu uz demesi

Kliedesių ir fantazijų pasaulį gyvena šitie komentatoriukai.Asocialių rašymo stilius.

Čia tas komentatorius kur nuo jo namu matosi vokiečių kapai,jo čia ausys kyšo...

Aš niekiap nesuprantu iš kur pas žmones tiek daug šlykščių žodžių. Iš kur tiek pavydo ir fantazijos..... ar nors vienas matėtė ją besišlaistančia girtą. Ar nors vienam buvo įsakinėjama kabinti tas lemputes? Kiek girdėjau mačiau ir skaičiau buvo prašoma prisidėti prie akcijos ir puošti savo kaimą prisidėri prie kaimo puošimo. Dainuoja jos su sese gražia. Įdomu ar komentatoriai bent nusimano ką nors apie dainas o juolab apie dainavimą. Žmonės pavydas jus visus ankščiau ar vėliau ,,suvalgys''. Turėtumėt nors lašelį gėdos jausmo taip kalbėdami... tiek Rita tiek jos sesuo yra nuostabūs žmonės ir dėl žmogaus atiduotų viską... Ritas nuostabus žmogus!!! Nuostabi viskuo! Viską dar dėl savęa ir dėl kitų gerovės!!! Sėkmės didelės jai!

Daugiau nebegerkit "Ritas".