Vilką nušovęs S. Večerkauskas: „Situacija grėsminga“

S. Večerkauskas po sėkmingos medžioklės.

Užpraeitą savaitę vilkas krito nuo Paliepio medžiotojų būrelio pirmininko Sauliaus Večerkausko kulkų.
Jis teigė, kad vilką pavyko sumedžioti Paliepio kaime, netoli namų. „Nuo taiklaus šūvio krito didžiulis patinas, sveriantis apie 50 kilogramų, maždaug penkerių metų amžiaus. Mes pagal pėdsakus sekėme ir matėme, kad buvo du vilkai, vienas iš jų pabėgo. Jų tikrai nemažai mūsų plotuose, Stalų girininkijoje, miškuose aplink Kapčiamiestį. Jie labai agresyvūs, eina į sodybas ir pjauna žmonių šunis. Suskaičiavau, kad praeitais metais papjovė 6 mano kaimynų šunis. Nunešė tiesiog nuo būdų, kaimynai skundėsi, kad ryte rado tik tuščias grandines. Žmonėms, aišku, pikta – augina, myli savo šunis, o po nakties neranda. Man irgi pikta dėl to. Pats turiu medžioklinį, geros veislės šunį, tačiau bijau išleisti į lauką vakarais. Mums dar skundžiasi Druskininkų savivaldybės Lipliūnų, Diržų kaimų gyventojai, kurie irgi neatsigina nuo vilkų. Naktimis plėšrūnai eina į sodybas, gąsdina žmones, irgi pjauna šunis bei kitus naminius gyvūnus. Blogiausia, kad Druskininkų savivaldybės teritorijoje vilkų medžioti negalima, tokie leidimai neišduoti. Šių kaimų gyventojai jau raštais kreipėsi į Aplinkos ministeriją, Vyriausybę, kitas institucijas, prašydami leidimų vilkus medžioti. Kol kas negirdėjau, ką nusprendė Vyriausybės atstovai, tačiau situacija iš tiesų grėsminga. Reikėtų tikrai imtis kažkokių priemonių, jeigu vilkai siaučia gyventojų sodybose, pjauna viską, kas kruta. Alkani gali ir žmogų užpulti. Jų tikrai nemažai – mes, medžiotojai, matome ant sniego daug jų pėdsakų”, – sakė Paliepio medžiotojų būrelio pirmininkas.
S. Večerkauskas praėjusį antradienį dalyvavo vieno klubo organizuotoje medžioklėje Seirijų seniūnijoje, Bestraigiškės miške, kur taip pat vienas medžiotojas iš Alytaus nušovė vilko patelę. „Ten medžiotojai matė tris vilkus, vieną pavyko sumedžioti, kiti pabėgo. Mes tą plotą buvome pažymėję raudonomis vėliavėlėmis. Dar buvome nuvykę į tą mišką ir trečiadienį, manėme, gal pavyks susekti ir kitus vilkus, tačiau jie gudrūs, matyt, pasislėpė”, – sakė patyręs medžiotojas.   
Apie sausio viduryje Šilelio medžiotojų būrelio nario šiemet nušautą pirmąjį vilką jau buvo rašyta.

Rytis Pavasaris, „Lazdijų reklama“

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Del gresmingos situacijos del vilku daromos faunai ir zemes ukio gyvunams ,,dekavokite,, naujajai kandidatei I mero posta viceministrei Ausmai,ministrui Surpliui ir visiems valstieciams seime. Jiems dabar ne zemes ukio reikalai galvose.Rinkimai ir ministerijos perkelimas=,,Sirijaus,, poveikis.

Tai kad čia stambus kelių metų vilkas ,dar tada kai Margelis su Lansbergiais vienoj šaikoj buvo užaugęs.Tai jiems ir padėkok

Ale tos kabutės labai dažnai matomos ir žinau kieno, bet...