„Dainavos“ veteranai – Lenkijoje

Veisiejų „Dainavos“ veteranai po turnyro Krasnopolyje.

Veisiejų „Dainavos“ futbolo komandą ir Seinų „Pomoržanką“ sieja ilgametė draugystė. Vieni pas kitus dažnai vykstame į turnyrus bei draugiškų rungtynių. Sausio pabaigoje seiniškiai Veisiejų veteranus pakvietė į salės futbolo turnyrą Krasnopolyje, kur, be „Dainavos“ ir dviejų „Pomoržankos“ komandų, dar rungtyniavo Suvalkų „Vygri“, Suvalkų „Jacvingie“ ir Krukuveko LZT.
Savo pogrupyje dainaviečiai rungtyniavo labai pakiliai ir iškovojo dvi pergales. Iš pradžių be didesnio vargo buvo sutriuškinta „Pomoržankos“ II-oji komanda 6:0. Įvarčius mušė Meirūnas Stankevičius (3), po vieną Ričardas Grigaliūnas, Giedrius Miliauskas ir Raimundas Pašukis. Antrose labai atkakliose rungtynėse su Krukuveko LZT veisiejiečiai po varžovų klaidos įmušė greitą įvartį (Meirūnas Stankevičius) ir žaisdami labai atidžiai sugebėjo minimalų rezultatą 1:0 išsaugoti iki susitikimo pabaigos. Kitose pogrupio rungtynėse LZT lengvai susitvarkė su „Pomoržanka“ II – 3:0.
Kitame pogrupyje nugalėjo turnyro favoritai Suvalkų „Vygri“. Tiesa, pergales jiems pavyko iškovoti palyginti nelengvai. „Pomoržanką“ I jie nugalėjo 1:0, o kitą Suvalkų miesto komandą „Jacvingie“ apžaidė 2:1. Lemiamą susitikimą dėl antrosios pogrupio vietos tarp „Pomoržankos“ I ir „Jacvingie“ po atkaklios kovos 1:0 laimėjo pastarieji.
Pusfinalyje „Dainava“ susitiko su „Jacvingie“. Pirmieji įvartį pelnė lenkai, bet po penkių minučių Ričardas Grigaliūnas smūgiavo į virpstą, prie kamuolio pirmasis prišoko Meirūnas Stankevičius ir rezultatą išlygino. Pasibaigus rungtynėms lygiosiomis, buvo mušama 7 m baudinių serija. Komandoms prireikė mušti net po šešis smūgius, kol paaiškėjo, kad į finalą pateko Suvalkų futbolininkai.
Veisiejiečiams beliko paguoda – kovoti dėl trečiosios vietos. O rungtyniauti teko su Krukuviako LZT, kurią po atkaklios kovos buvome nugalėję pogrupyje. Taip jau būna, kad lygių varžovų dvikovose du kartus iš eilės laimėti labai sunku. Lenkai po kontratakos išsiveržė į priekį ir atsitraukė į gynybą. Dainaviečiai užgulė varžovų vartus. Į atakas įsijungdavo ir vartininkas, taip komandai užtikrindamas kiekybinę persvarą. Porą kartų mūsų komanda buvo labai arti išlyginamojo įvarčio, tačiau sportinė fortūna šį kartą buvo jau varžovų pusėje. Po atkaklios kovos nusileidę 0:1, mūsų futbolininkai galutinėje lentelėje liko ketvirti. O turnyrą laimėjo favoritai Suvalkų „Vygri“, tiesa, finalą laimėję tik po baudinių serijos prieš kitą savo miesto komandą „Jacvingie“.
„Dainavos“ gretose geriausio žaidėjo prizas atiteko Meirūnui Stankevičiui.
Seinų „Pomoržankos“ veteranai kovo pradžioje rengs dar vieną salės turnyrą, į kurį jau pakvietė ir „Dainavos“ veteranus. O jau šį šeštadienį pagrindinės „Dainavos“ komandos laukia išvyka taip pat į Lenkiją – į Gibus. Čia prestižiniame turnyre dalyvaus net 16 komandų.
Zenonas Sabaliauskas

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Šaunuoliai, sveikinu! Džiugu, kad veisiejiečiai puoselėja futbolo tradicijas, dalyvauja įdomiuose turnyruose, šalies pirmenybėse, patys juos organizuoja įvairiose amžiaus grupėse. Ir toliau taip!

Gražus plėtmas ant seniūno kelnių.

Seniūnas vertas pagarbos...

O kam, tas dar pasistiebe kur gale stovi. Siaip tai saunuoliai. Sveikinu.

Kaip čia mero nėra, tai nesveikino? Gaila, o galėjo pasireklamuot :). O vyrai šaunuoliai.