Vadovai dalyvavo vitamino D akcijoje

Trečiadienį Lazdijų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko akcija ,,Pasitikrink vitamino D kiekį organizme“, kurią organizavo Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centru. Akcijoje taip pat dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, jo pavaduotojas Valdas Petras Mikelionis, administracijos direktorius Gintautas Salatka bei jo pavaduotojas Jonas Stankevičius.  
Tokią akciją iniciavo Lazdijų rajono meras Artūras Margelis. Rajono vadovo teigimu, savo sveikata rūpintis būtina. O nemokamos akcijos kaip ši, padeda suprasti kokių mikroelementų trūksta žmogaus organizme.
Akcija prasidėjo paskaita apie vitamino D reikalingumą žmogaus organizme. Pranešimą skaitė Visuomenės sveikatos biuro direktorė Ramutė Kunigiškienė.  Vitaminas D  yra vadinamas saulės vitaminu, nes 90 proc. jo mes pasigaminame dėl saulės poveikio ir tik 10 proc. šio vitamino mes gauname su maistu. Vitaminas D padeda organizmui įsisavinti kalcį bei fosforą ir apsaugo kaulus nuo išretėjimo, osteoporozės ir rachito. Jis dalyvauja augimo ir brendimo procesuose, yra itin svarbus organizmo imunitetui – tyrimai rodo, kad šis vitaminas sumažina alergijų, diabeto, inkstų, autoimuninių bei širdies ligų, kvėpavimo takų infekcijų ir net piktybinių navikų atsiradimo riziką.
Vitamino D kiekį kraujyje galėjo pasitikrinti 40 žmonių, užsiregistravusių iš anksto. Norinčiųjų skaičius buvo ribojamas dėl techninių galimybių, nes tyrimas buvo atliekamas kitame mieste. Akcijos metu  buvo galima pasimatuoti ir kraujospūdį bei atlikti kūno sudėties analizę.
Akciją organizavo Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centras. Rėmėja Lazdijų rajono savivaldybė.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Cirkas be pinigų. Jau viršūnė. Aš rytoj nešu analizus, tai prašau mane nufoktint.

tai dar margis auga ir bręsta? matosi

Užsiregitravusių 40, o buvo tiek, kad net gėda parašyt?

nu jo sveikata nemokamai pasitikrino visa valdzia o jus kolukieciai mokekit jai norit buti sveiki [patys sau orgnizavo patys ir pasinaudojo]

O kolukieciai ir taip sveiki. Matosi is ju nusikalbejima apie,,Gyvuliu uki,, arba Lazdiju kolukieciu vadas Benius visai Lietuvai apsigyres, kad negeria arielkos.Arteja rinkimai nekartokime ,,profesonalu,, nusisveikatinimo...

Pasidarykit IQ testą sekantį kartą ir apsirašykit rezultatus.

Nustekeno stankevičius Pirminį sveikatos priežiūros centrą, o kitas visai pribaigs. Jau jei gerb. gydytojai Gradeckienei baigėsi kantrybė ir išėjo iš darbo tai galiu pasakyti, kad vyrai nusivadovavot. Tik baisu, kad ir ligoninės nenuvarytūt.

O gydytoja Gradeckienė buvo puiki gydytoja.

Gales Caras eit daktaraut.

Kai eilinis pacientas poliklinikoje nori nusistatyti vit.D kieki, jam reikia susimoketi. O valdziai suorganizuota be pinigu...

Tai ar trūksta vitaminuko D? o gal jau rachitukas carui?! o gal Momenkaulis suminkštėjo?!

Įdomu. Lauksim nuotraukų su tyrimo rezultatais.