Gera žinia Barčių gyventojams – leista atnaujinti vandens tiekimą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), apibendrinusi viešai tiekiamo geriamojo vandens saugumo ir kokybės rodiklių tyrimus iš beveik 2 tūkst. vandenviečių visoje šalyje, informuoja, kad didžiojoje dalyje šalies vandenviečių tiekiamas geriamasis vanduo yra saugus ir kokybiškas. Padidinti arseno kiekiai nustatyti 3-ose vandenvietėse Marijampolės ir Jurbarko rajonuose.
Lazdijų rajono Barčių vandenvietės vandenyje atlikus pakartotinius tyrimus, įtarimai, kad arseno kiekis viršijo nustatytą normą, nepasitvirtino. Todėl leista atnaujinti šios vandenvietės vandens vartojimą maistui.
Apibendrinus tyrimų rezultatus, VMVT specialistai konstatavo, kad dar 14 šalies vandenviečių arseno kiekis neviršija nustatytos ribinės vertės (t.y. 10 µg/l), tačiau yra padidėjęs.  Šiuo metu iš tokių vandenviečių tiekiamas vanduo yra saugus ir tinkamas vartoti maistui, tačiau tiekėjai įpareigoti vykdyti aktyvią vandens saugos ir kokybės rodiklių stebėseną ir fiksuoti visus galimus pokyčius.
VMVT inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

labai būtų įdomu žinoti kaip tą arseną pašalino iš vandens, kad jau galima naudoti? Vieną savaitę laksto su bambeliais, o po kelių dienų jau gerai viskas... na tikrai įtartinai atrodo, ponai.

klauskit ramunes ji ten kažką kasa