Centralizuotą vandentiekį turės dar daugiau Lazdijų gyventojų

Žmogui vanduo yra gyvybiškai būtinas ir reikalingas. Ypač svarbu, kad jis būtų kokybiškas ir pasiekiamas gyventojams. Dėl šių priežasčių Lazdijų rajono savivaldybė vandens tiekimo ir kokybės klausimams skiria vis daugiau dėmesio, siekia užtikrinti gyventojų aprūpinimą geriamuoju vandeniu, kontroliuoti higienos normų laikymąsi.
Šiuo metu, vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimo darbai planuojami atlikti Kauno gatvėje. Lazdijų rajono savivaldybės administracija, atsižvelgdama į šios gatvės gyventojų prašymą, įpareigojo UAB „Lazdijų vanduo“ įvertinti esamą situaciją ir galimybes norinčių gyventojų namus prijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo tinklų, šių darbų apimtis ir preliminarų lėšų poreikį minėtiems tinklams įrengti.
Atlikus gyventojų, kurie pageidauja jungtis prie centralizuotų vandens tiekimo ir buitinių nuotekų tinklų apklausą bei įvertinus situaciją, buvo nustatyta, kad, norint prijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir buitinių nuotekų tinklų, būtina parengti techninį projektą, įrengti apie 240 m magistralinių vandentiekio ir 240 m magistralinių nuotekų tinklų. Skaičiuojama, kad šių darbų preliminari kaina turėtų būtų apie 35 tūkst. eurų.
Šiuo metu, UAB „Lazdijų vanduo“ jau pasirašė susitarimus su Kauno gatvės gyventojais dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų iki sklypo ribos įrengimo. Paslaugos teikėjas (UAB „Lazdijų vanduo“) įsipareigoja įrengti vandentiekio ir nuotekų tinklus iki gyventojui nuosavybės teise priklausančio sklypo ribos, o gyventojai įsipareigoja nuo pranešimo apie įrengtus vandentiekio ir nuotekų tinklus gavimo dienos, per vienerių metų laikotarpį, prisijungti prie vandentiekio ir nuotekų tinklų.
Be to, jau šiais metais planuojamas pirmasis darbų etapas, kurio metu bus rengiamas minėtų vandens tiekimo ir buitinių nuotekų tinklų techninis projektas, o jame bus nustatytos tikslios darbų apimtys, trukmė, reikalingi resursai.
Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vadovai džiaugiasi, kad gyventojai rodydami iniciatyvą, skatina nuolat tobulinti vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimą bei infrastruktūros plėtrą, taip išvengiant geriamojo vandens taršos, hidrologinės sausros problemų. Įvykdžius minėtuosius darbus, savivaldybėje bus užtikrinamas tinkamas vandentiekio funkcionavimas, ilgalaikis socialiai būtinų vandens tiekimo paslaugų, kurių kokybė atitinka nustatytus reikalavimus, teikimas.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Tuo pačiu pasidomėkit Kučiūnu vandentiekiu.

Tai, kad čia jau žmonės ėjo kryžiaus kelius, kol buvo išgirsti, bet ir tai dar čia didelis klaustukas ar bus ar tik pasireklamavo.

Kada nustos pas žmones lazdijuose rudas vanduo bėgt?

taigi užtenka tik paprašyti ir viską išspręs gi jie kartu viską gali ir vandenį gali sutvarkyti.

dazniau prauskis tai nebus vanduo nei rudas nei juodas