Vandens transporto mylėtojų svajonės pildosi

Nors vasaros ir turizmo sezonas šiais metais oficialiai jau baigėsi, tačiau darbai ir pasiruošimas kitam šiltajam metų laikui vis dar vyksta. Šiuo metu įgyvendinamas projektas, skirtas turizmo infrastruktūros gerinimui šalia Dusios ežero, rekreacinio pobūdžio teritorijoje, pietrytinėje Dusios ežero pakrantėje, Metelių regioninio parko zonoje. Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis kartu su Lazdijų turizmo centro direktoriumi Mantu Sabaliausku, specialiste turizmui Vaiva Čepanoniene bei Vietinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotoju Egidijumi Maculevičiumi apžiūrėjo šiuos  vykdomus darbus.
Prieš pradedant darbus, pasirinkto sklypo dalis link ežero buvo išvažinėta valtis vežančių poilsiautojų, dalis sklypo apaugusi krūmais, teritorija tik dalinai nusausinta grioviais.  Be to, vieta mėgstama poilsiautojų, žvejų, tačiau čia nebuvo įrengtas privažiavimas, automobili stovėjimo aikštelė, nebuvo galimybės leisti/iškelti valtis. O sėkmingai įgyvendinus projektą bus įrengtas pontoninis lieptas – prieplauka, gelžbetoninė valčių nuleidimo – iškėlimo vieta (laivų slipas) ilgis – apie 20 m, žvyro mišinio dangos privažiavimo kelias ir automobilių stovėjimo ir apsisukimo vieta su kelio ženklais, numatant sąlygas autotransportui su priekaba saugiai apsisukti.
Minėtieji darbai vykdomi įgyvendinant projektą – „Vandens transporto nuleidimo vietos įrengimas prie Dusios ežero Lazdijų rajono savivaldybėje“, kurio vertė – 42 857,14 Eur. Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos lėšos – 30 000 Eur, Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 12 857,14 Eur. Šio projekto pagrindiniai prioritetai: darnaus verslo, kaimo ir turizmo plėtros skatinimas, turistų srautų Lazdijų rajono savivaldybėje didinimas, turizmo infrastruktūros plėtojimas.
Šiuo metu pontoninis lieptas – prieplauka jau yra įrengtas, tačiau prieš žiemos sezoną bus išmontuotas ir iškeltas į krantą, tam, kad būtų apsaugotas nuo ledų sangrūdos poveikio pavasarį. Be to, dabar vykdomi privažiavimo kelio ir automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbai, baigiamos gaminti gelžbetoninės plokštės, kurios bus montuojamos Dusios ežere.
Įgyvendinus šį projektą prie Dusios ežero Lazdijų rajono savivaldybėje bus išspręsta kiekvienais metais šiame ežere žvejojančių, įžuvinimo darbus atliekančių, buriuojančių ir katamaranais turistus plukdančių žmonių problema – nepatogus, ilgai užtrunkantis, nesaugus ir žalą gamtai bei aplinkai darantis laivų nuleidimas. Jau nuo kito pavasario vandens pramogų ir poilsio mėgėjai, Dusios ežero mylėtojai bus laukiami dar labiau atsinaujinusioje Lazdijų rajono savivaldybės ežero pakrantėje.
Lazdijų r. sav.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Taip, kviečiu žmones pažiūrėti į pinigus kokie skirti ir nuvažiuoti į vietą pažiūrėti kaip atrodo lieptelis. O tada gal ir atitinkamos įstaigos susidomės arba gal Danauskienei būtų įdomu pažiūrėti vaizdelį.

Taip, reikėtų įdėmiau įsiskaityti ir tada galbūt susiprotėsit, kad darbai dar vyksta. Tai siundyt Danauskienes dar per anksti.