Parašė širdį sukrečiantį prašymą – atsisakė namų ir savo vaikų

Rajono savivaldybės administracijai mama parašė: „Atsisakiau savo vaikų ir išvažiuoju“.

Kasdien girdime apie iš šeimų atimamus vaikus. Kiekvienas toks įvykis – didelė tragedija daugeliui jame dalyvaujančių žmonių. Pirmiausia – vaikams, kurie graudžiai verkia, spiegia ir prašo juos palikti pas mamą. Taip pat darbuotojams, kurie, patys plūsdami ašaromis, turi atlikti šią nelengvą, tačiau jų kasdiene duona jau tapusią pareigą. Kartais sunku ir tėvams. Ypač – tiems, kurie dar suvokia, kad vaikai ne pasisvečiuoti pas kaimynus išeina, kad jie, ko gero, yra vieninteliai savo tėvus nuoširdžiai mylintys žmonės. Nes kiti – giminės, kaimynai, buvę draugai – jau net nebendrauja su jais kaip su normaliais žmonėmis.
Ši graudi įžanga – dar graudesnio fakto priešistorė. Praėjusią savaitę prašymą rajono savivaldybės administracijai parašė „žymia“ mama per dar neilgą savo gyvenimą spėjusi tapti Regina M. (vardas pakeistas, kad neskaudintumėme jos vaikų). Prašymas per daug skaudus, kad būtų galima išmesti nors vieną sakinį. Ir per daug svarbus, nes juo nulemtas penkių mažų savo mama tikėjusių žmonių likimas. Jame rašoma...

Apie tai – „Lazdijų žvaigždėje“ (2018-10-26).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Rašote, kad neskaudintumėme jos vaikų. Toks straipsnis psichologiškai nesveikai veikia ne tik Jos vaikus, bet ir daugelį kitų, net jeigu ir vardas pakeistas. Vaikų teisių apsaugos darbuotojai tai turi suprasti. Mes , kaip skaitytojai šiuo klausimu nieko padėti negalime. Tai kam mums aplamai apie tai žinoti. Daugelio dirbančiūjų šeimų vaikai gali drąsiai pavyduliauti valstybės išlaikomiems vaikams, savaime suprantama finansiniu atžvilgiu.