Gera žinia: į Lazdijų ligoninę grįžta ginekologė V. Burbulė

Ginekologė V. Burbulė (centre) darbą Lazdijų ligoninėje pradės nuo spalio 22 d.  

Šiuo metu sergantį VšĮ Lazdijų ligoninės direktorių Vitą Šimkonį  pavaduojanti Dovilė Lynykienė vakar pasirašė įsakymą, kuriuo į darbą Lazdijų ligoninėje ginekologe akušere priimama gerai žinoma lazdijietėms gydytoja, buvusio Lazdijų ligoninės ginekologinio-akušerinio skyriaus, kuris buvo uždarytas dar 2016 metų viduryje, vedėja Vilma Burbulė.
Kaip „Lazdijų žvaigždei“ sakė Dovilė Lynykienė, antrinio lygio ginekologo paslaugų Lazdijų ligoninė neteikė jau nuo pat 2017 metų pradžios. Dėl to rajono moterys, iš rajono pirminio lygio įstaigų gavusios siuntimą pasitikrinti antrinio lygio įstaigoje, turėjo vykti į Alytų, Marijampolę ar Druskininkus, kur po to, kai paliko Lazdijus, Vilma Burbulė taip pat dirbo. Lazdijiečių pamėgta už savo atidumą, profesionalumą, tarp jų didelį autoritetą turinti gydytoja savo darbą Lazdijų ligoninėje pradės nuo spalio 22 dienos. Pagal jai iš anksto numatytą darbo grafiką Lazdijų ligoninėje ji kol kas dirbs trečiadieniais nuo 8 iki 13 valandos ir ketvirtadieniais nuo 13 iki 19.30 val.
Vasaros pabaigoje respublikinėje spaudoje Lazdijų ligoninė buvo minima tarp tų, kurios savo rajono gyventojams neužtikrina antrinio lygio paslaugų teikimo. Tarpe jų – ir gydytojo akušerio-ginekologo paslaugos. Nuo spalio 22 dienos Lazdijų konsultacinėje poliklinikoje ji vėl bus teikiama. Dovilė Lynykienė sakė, jog jau nuo pirmadienio rajono gyventojos gali registruotis priėmimui pas šią gydytoją ligoninės konsultacinės poliklinikos registratūros telefonu arba elektroninėje sergu.lt sistemoje.
Kitą savaitę, kaip sakė Dovilė Lynykienė, ji yra susitarusi ir ketina pasirašyti sutartį su dar viena specialiste – gydytoja oftalmologe.

Vaida Morkūnienė, „Lazdijų žvaigždė“, 2018 10 12

 Nuotr. iš redakcijos archyvo.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Atėjo Dovilė "Gelbėti" ligoninės. Juokinga, jei nebūtų graudu. Kur tas Pavaduotojas Mazurkevičius, kad vyr.gydytojo ligos metu, ligoninės vadovą pavaduoja bet kas.

nematau cia jokio gerio .