D. Kalesnikas: kalbant dėl atlyginimų svarbiausia – aiškumas ir skaidrumas

Nuo rugsėjo 1 dienos šiemet įvestas etatinis darbo užmokestis, kaip girdime iš masinės žiniasklaidos priemonių, sukėlė didelį šurmulį ir nepasitenkinimą tarp šalies mokytojų. Manau, kad taip nutiko tik dėl to, jog mokytojams nebuvo iš anksto, prieš rugsėjo 1-ąją, ar vėliau, pirmosiomis mokslo metų dienomis, viskas paaiškinta, nebuvo su jais aptarti krūviai, būsimi pasikeitimai.
Mes su gimnazijos direktore Jurgita Mozeriene bendravimui su mokytojais, jų darbo  krūvių struktūros analizei ir skaičiavimui tikrai atidavėme daug laiko. Keletą kartų su mokytojais buvome susitikę susirinkimuose, vėliau bendravome individuliai, raštu jiems kiekvienam pateikėme krūvio struktūrą. Su visais gimnazijos mokytojais pasirašėme darbo sutartis.
Reikia sakyti tiesą – yra mokytojų, kuriems darbo užmokestis sumažėjo. Bet tik dėl individualių priežasčių. Yra mokytojų, kurie patys savo noru atsisakė kai kurių savo dėstytų pamokų, būrelių. Kai kurių dalykų atsisakė ir abiturientai, kurie galėjo rinktis, kokių dalykų mokysis. Mažiau gaus tie mokytojai, kurie dirba mūsų gimnazijos skyriuose – Šeštokuose, Šventežeryje, nes ten mokinių mažiau, jie neturi galimybės dalyvauti gimnazijos bendruomeninėje veikloje.  
Vidutiniškai atlyginimai gimnazijos mokytojams didėjo 10 proc., skaičiuojant nuo jų gauto darbo užmokesčio. O tai sudaro 50–60 eurų. Tačiau yra mokytojų, kuriems atlyginimas didėjo daugiau kaip 300 eurų, keletui – daugiau nei 200 eurų.
Triukšmo dėl atlyginimų tikrai nebuvo. Išsikalbėjome, aptarėme, sudėliojome viską dokumentuose. Tikimės, jog tai – ne pirmas mūsų atlyginimo didėjimas. Žinome, kad šalies biudžete tam lėšų yra numatyta trejiems metams iš eilės.
Dainius Kalesnikas, Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos direktorės pavaduotojas ugdymui

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Aiškumas ir skaidrumas - strikas !!!

Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Aiškumas ir skaidrumas - streikas !!!