Tradicinėje rudens šventėje Seirijuose – mero dovanos šimtmečio naujagimiams

Rugsėjo 28 d.  Seirijų kultūros namuose vyko tradicinė rudens derliaus šventė „Rudens taku 2018”.   Iš visų Seirijų seniūnijos kampelių šventiškai nusiteikę gyventojai puošė stalus ir savo rudens gėrybėmis visus vaišino. Šventėje dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.
Rajono vadovas džiaugėsi šio krašto žmonių bendruomeniškumu ir nuoširdumu. Gražių žodžių negailėjo Seirijų seniūnijos seniūnei Česlovai Šmulkštienei, kuri subūrusi stiprią  bendruomene puoselėja švarų, tvarkingą Seirijų miestelį.   Jis dėkojo žmonėms už susitelkimą darbams dėl savo krašto.
Už puoselėjamą bitinininkystės  amatą ir aktyvią veiklą nederlingų žemių naudotojų asociacijoje bei rūpestį Lazdijų krašto ūkininkais,  Lazdijų rajono meras padėką įteikė Steponui Jurčiukoniui.   
Meras Artūras Margelis taip pat džiaugėsi jaunomis šeimomis, kurios savo ateitį kuria Lazdijų rajone, čia augina savo vaikus. Jis apdovanojo šeimas, kurios susilaukė atžalų šiais, svarbiais, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio metais. Tai Milėją iš Avižienių kaimo, ir  mamą Vilmą Staševskienę,  Miglę ir tėvelius Jolitą ir Valdą Turauskus,  Gustę ir tėvelius Renatą ir Saulių Baleženčius,  Jokūbą ir tėvelius Jurgitą Kasperavičienę ir Nerijų Žekevičių bei  Justą Babarską, ir tėvelius Ingą ir Aistį Babarskus.  Jiems meras įteikė atminimo dovanas.
Kaip ir kasmet Seirijų seniūnijos seniūnė Č. Šmulkštienė apdovanojo gražiausiai tvarkomų sodybų savininkus.  Šiemet gražiausiai tvarkę aplinkas pripažinti Daiva ir Alius Blaževičiai ir Jolanta ir Rimas Dzemydai iš Avižienių kaimo, Onutė ir Zenius Trečiokai ir Asta ir Gintaras Valungevičiai iš Seirijų Rūta  Motūzienė ir Liuda  Prūselaitienė iš Metelių kaimo, Danė ir Zenonas Lapinskai iš Akuočių kaimo,  Rasa ir Rolandas Cimakevičiai iš Miesto kolonijos kaimo  Dalė ir Justinas Blaževičiai iš Bagdononių kaimo  bei Avižienių gaisrininkų komanda, vadovaujama  Valdo Matonio.
Taip pat padėkota ir už pagalbą organizuojant šventę „Rudens taku 2018“. Padėkos įteiktos Seirijų medžiotojų būreliui ir vadovui Vladui Gaušiui – Už trofėjų parodą ir gardžią sriubą. Projekto  „Socialinės reabilitacijos paslaugos neįgaliesiems bendruomenėje“ dalyvėms ir jų vadovei mokytojai Žanetai Krivonienei už nuostabią rankdarbių parodą.
Visi šventėje dalyvavusieji rinko gardžiausią obuolių pyragą. Daugiausiai simpatijų ir pagyrų sulaukė Daivos Blaževičienės kepinys iš Avižienių. Renginyje netrūko ir smagios muzikos. Dainas žiūrovams dovanojo svečiai iš Kumečių kapela „Kaimynai“ bei Seirijų kultūros namų kapelos „Savi“ bei „Seirija“.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

oho koks maziukas naujagimis antroje foto