Meras susitiks su popiežiumi Pranciškumi

Šį savaitgalį į susitikimus su atvykstančiu Šventuoju Tėvu vyks Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Planuojami du susitikimai: pirmasis – šeštadienio vidurdienį prezidentūros rūmuose, kur garbingas svečias susitiks su šalies vadove, po to valdžios, visuomenės ir diplomatinio korpuso nariai kviečiami į Simono Daukanto aikštę, kur numatyta Šventojo Tėvo kalba. Sekmadienį Lazdijų rajono meras A. Margelis dalyvaus vizito kulminacijoje – šventosiose Mišiose, kurias aukos popiežius Pranciškus. Po jų Šventasis Tėvas tradiciškai kalbės „Viešpaties angelo“ maldą.   
Keletas faktų apie Šventąjį Tėvą
Tikrasis popiežiaus vardas – Jorge Mario Bergoglio. Tai pirmasis popiežius iš Lotynų Amerikos, Jėzaus draugijos (jėzuitų) narys ir pirmasis pasirinkęs Pranciškaus vardą. Yra pagarsėjęs tuo, kad mėgo važinėti autobusu ir metro, pats gamintis maistą, brangina pamaldumą Švč. Mergelei Marijai, lanko vargstančius, skurstančius ir nuskriaustuosius, vertina paprastumą ir vengia prabangos, mėgsta futbolą ir tango. 2013 m. kovo 13 d. 115 kardinolų konklavos metu išrinktas popiežiumi.   
Lazdijų rajono meras Artūras Margelis kviečia visus Lazdijų rajono gyventojus prisidėti prie šio svarbaus įvykio ir, jei yra galimybė, susitikti su Šventuoju Tėvu Vilniuje ir Kaune. Šeštadienio popietę Vilniuje, Katedros aikštėje, popiežius kviečia susitikti jaunimą. Nuo 14 val. prasidedanti jaunimo programa bus tarsi Pasaulio jaunimo dienų atspindys. Numatomi meniniai pasirodymai, giesmės, jaunų žmonių liudijimai, o kulminacija – paties popiežiaus Pranciškaus kalba jaunimui. Aikštės prieigose laukiami visi, nepaisant amžiaus. Popiežius apsilankys Aušros vartų Gailestingumo Motinos koplyčioje ir joje melsis rožinio dalį. Visi tikintieji ir geros valios žmonės, norintys drauge melstis, kviečiami atvykti nuo Rotušės aikštės pusės. Šeštadienio pavakarę popiežių sveikinti bus galima kelyje nuo Aušros vartų iki Katedros aikštės, o vakare – nuo katedros iki Apaštališkosios nunciatūros, kur jis keliaus su papamobiliu.
 Sekmadienį Kaune, Santakos parke, jau nuo ankstaus ryto prasidės popiežiaus aukojamų šv. Mišių laukimo programa. Visi laukiantieji Santakos parke galės drauge melstis, giedoti, klausyti liudijimų. Šv. Mišių dalyviai, įeidami į sektorius, gaus Mišių knygeles. Šventųjų Mišių pradžia – 10.00 val. Po šv. Mišių su popiežiumi susitikti bus galima kelyje nuo Kauno arkivyskupijos kurijos iki katedros. Sekmadienį 16.30 val. su Lukiškių aikštėje susirinkusiais žmonėmis Šventasis Tėvas melsis už visus kalėjusius ir žuvusius dėl Lietuvos laisvės. Maršrutai ir detalesnė informacija, kur galima susitikti su popiežiumi Pranciškumi, tinklapyje http://www.popieziausvizitas.lt.
Lazdijų r. sav. inf.
„Lazdijų žvaigždė“

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

:)))))))))))))))))

va čia meras ir parodo savo tikrąjį veidą. Žiūrėkit čia aš šalia popiežiaus jau! Už jūs žmogeliai pinigus nvažiuosiu ir būsiu va išskirtinis, o jūs moterėlės iš parapijų kaip sau norit - svarbiausia va Aš.

kaip būtų graži antraštė - "meras aprūpino parapijas ir norinčius susitikti su popiežium transportu ir pats važiuos susitikti". Bet tai tik svajonė.

Jau maniau, kad ponas meras asmeninę audijenciją bus išsirūpinęs, o čia tiesiog, kaip ir visi mirtingieji dalyvaus bendruose renginiuose. Galvojau, kad visagalis, o pasirodo ne. Nusivyliau.

Ir kaip jam negėda dar viešintis, pasislėpęs už kampo tegul tupi. Kad jy šventas perkūnas nutrenktų tada jau tikrai patikėsiu, kad dievas yra. O jam už jo darbelius reikia stipraus perkūno.

Tikiuosi, jis ten nekalbės, sarmatos rajonui nedarys.

ir aš ten dalyvausiu, o kuliminacijoje bus gal pusė Lietuvos! Prastokas pijarinimasis((:

Aš tai susitiksiu su savo dziedu,jaigu neprisigers iki vakaro....

Stase, galim su manim susitikt. Aš norėčia.

o gal kas atsakytų ką reiškia sudeginti Gedeminaičių stulpus ant Rudaminos piliakalnio??? ir pagonišką šventę rengti Popiežiaus atvykimo dieną???

o tai meras pas šv. Tėvą važiavo ar ant Rudaminos piliakalnio garbino pagonių dievus??? ar visur dviveidiškai suspėjo?

Pažiūrėkit į dvi foto. Popiežius, kuris spinduliuoja šiluma ir į Margelį, kuris spinduliuoja...

Komentatoriai ryškiai nekrikščioniškos pakraipos. Arba iš tų, kur lekia į bažnyčią kiekvieną sekmadienį, bet naudos jokios.

Aš manau, kad tokius komentarus rašo tik bedieviai, persivėrtėliai arba labai tulžingi antžmogiai.

O aš manau, kad Margis yra bedievis,persivertėlis ir visa ta žodžio prasme antžmogis. Oi kaip jam viskas tiko! Ir popiežius pasakė, kad tie žmonės, kurie yra savanaudžiai, neturi gailestingumo ir skriaudžia " mažuosius" yra NEDORĖLIAI. O Margis juk toks, ar akli ir nematote?