2017 m. „Žalgirio“ vasaros sporto žaidynėse iškovotos dvi taurės

Gegužės 26-28 d. Palangoje vyko 2017 m. Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ vasaros sporto žaidynių, skirtų sporto metams paminėti, finalinės varžybos ir „Sportas visiems“ festivalis. Šio renginio tikslas - skatinti šalies sporto mėgėjus ir jų šeimos narius užsiimti kūno kultūra ir sportu, plėtoti „Sportas visiems“ programą, populiarinti sporto šakas, nustatyti pajėgiausias sporto šakų komandas, galinčias deramai atstovauti draugijai ir šaliai sporto varžybose užsienyje.
Vasaros sporto žaidynės rengiamos etapais: I etapas – varžybos sporto klubuose, miestuose ir rajonuose;  II etapas – miestų, rajonų atskirose grupėse atrankinės varžybos zonose; III etapas – finalinės varžybos Palangoje. Į žaidynių programą įtraukta: krepšinis, tinklinis, futbolas, tenisas (individualios varžybos).
Lazdijų rajonui atstovavo moterų tinklinio komanda, kurios sudėtyje žaidė Rasa Žukauskienė su dukra Viktorija, Joalita Lynikienė su dukra Ingrida, Ilona Akromienė, Eglė Dabulytė, Viktorija Kukučionytė, Miglė Grėbliūnaitė, komandos vadovė Daiva Pacukonytė.
Antrajame etape, rajonų  grupėje, lazdijietės Šalčininkuose susitiko su Elektrėnų, Utenos, Trakų  moterų komandomis, kurias įveikė vienodu  rezultatu 2:0, tačiau nusileido Šalčininkų jaunosioms tinklininkėms rezultatu 0:2 ir užėmusios pogrupyje antrąją vietą, iškovojo teisę dalyvauti 2017 m. Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ vasaros sporto žaidynių finalinėse varžybose.
Finalinės tinklinio varžybos prasidėjo grupėse, kuriose paaiškėjo rajonų ir miestų varžybų nugalėtojos. Kova prasidėjo Lazdijų ir Šalčininkų rajonų tinklinio komandų dvikova. Pralošę atrankoje, lazdijietės norėjo tarpusavio dvikovos “revanšo”. Rungtynes pradėjo susikaupę, susikoncentravę, ryškiai kovingiau. Gerų padavimų, tikslių užtvarų dėka pavyko sunkiai išplėšti pergalę rezultatu 2:0. Sekančiose rungtynėse susitiko Kaišiadorių ir Šalčininkų rajonų sportininkės. Ir čia įvyko intriga, todėl, kad šalčininkietės įveikė favoritėmis laikytas Kaišiadorių rajono tinklininkes rezultatu 2:0. Paskutinės pogrupio rungtynės su kaišiadorietėmis  tapo vietų išsiaiškinimo kova. Lazdijietėms nebuvo kur trauktis, reikėjo kautis dėl kiekvieno taško. Dvikova buvo išties įspūdinga, pirmaudavo tai viena, tai kita komanda. Žaidimas vyko taškas taškan. Kiekvienas taškas tapo aukso vertės, tačiau sėkmė nusisuko nuo lazdijiečių ir jos pralaimėjo šį susitikimą rezultatu 0:2. Visos trys komandos surinko po vieną pergalę. Vietas pogrupyje ir čempiono titulą rajonų grupėje turėjo lemti kiekvienam sete pelnyti taškai.  Kiek nervų kainavo, kol teisėjai skaičiavo taškus. Ir šį sykį sėkmė Lazdijų rajono tinklininkių neapleido. Surinkusios geriausią taškų santykį lazdijietės iškovojo čempionių titulą rajonų grupėje. Kaišiadorių rajono komanda liko antra, Šalčininkų komanda – trečia.
Baigiamajame etape lazdijietės susitiko su labai stipriomis varžovėmis iš miestų grupės: tai Alytaus ir Klaipėdos tinklininkėmis. Pirmojo pusfinalio duetu tapo Lazdijai - Alytus, kitame Klaipėda susitiko su Kaišiadorimis. Į lazdijiečių startinį šešetą išbėgo jungiančiosios Rasa Žukauskienė ir Ingrida Lynikaitė bei pirmo tempo puolėjos Viktorija Žukauskaitė ir Eglė Dabulytė, bei puolėjos Ilona Akromienė ir Viktorija Kukučionytė. Kova vėl buvo intriguojanti, varžovės stiprios ir patyrę. Džiugino tai, kad Alytaus tinklininkių komandą subūrė ilgametė Lazdijų ,,Žaros“ komandos žaidėja Jurgita Margevičiūtė. Ši komandos lyderė ir pridarė daugiausiai rūpesčių lazdijietėms. Bet vėl Viktorijos Žukauskaitės ir Viktorijos Kukučionytės dvigubos užtvaros tandemas suveikė. Stiprių Ilonos Akromienės ir Ingridos Lynikaitės bei Rasos Žukauskienės dėka lazdijietės pelnė didesnę dalį seto taškų, tačiau jų pritrūko iki pirmojo seto pergalės,  kurį pralaimėjo rezultatu 23:25. Komandos vadovei priėmus sprendimą keisti jungiančiąją Ingridą, į aikštę išbėgo jos mama, bene ilgiausiai žaidusi komandoje ir didžiausią sportinę patirtį turinti jungiančioji Joalita Lynikienė. Gero taktinio žaidimo, užtvarų bei puolimo dėka pavyko įveikti savo varžoves abu likusius kėlinius ir nugalėti alytiškes rezultatu 2:1 bei iškovoti teisę kautis  žaidynių finale.
Dėl čempionių titulo ir gražuolės taurės susitiko Klaipėdos miesto ir Lazdijų rajono moterų komandos. Varžovės - daugkartinės įvairių turnyrų nugalėtojos, turinčios gerą fizinį pasirengimą ir aukštas tinklininkes. Šio susitikimo  pažiūrėti sugužėjo visas vasaros sporto žaidynių organizacinis komitetas, fotografai ir operatoriai. Uostamiesčio tinklininkės labai griausmingai pradėjo pirmąjį setą, bet lazdietės vis atremdavo galingas atakas. Tačiau neužteko jėgų įveikti priešininkes ir pirmąjį setą pralaimėjo rezultatu 16:25. Antrąjį setą geriau pradėjo lazdietės, kurios visą setą pirmavo, bet tik stiprių varžovių padavimų dėka teko joms nusileisti rezultatu 23:25 bei iškovoti 2017 m. Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ vasaros sporto žaidynių tinklinio varžybų sidabro medalius. Komandos buvo apdovanotos taurėmis ir medaliais, o lazdijietės ir čempionų taure, iškovota Lietuvos rajonų grupėje.
Joalita Lynikienė

Autorius: 
Lazdijų žvaigždės inf.

Komentarai

Sveikinimai. Jūs nerealios:)