„Tikrai verta, būtinai pabandykite“, – teigia M. Petruškevičiūtė po mokslų JAV

Nominacija „Už Lazdijų rajono vardo garsinimą“ apdovanotai M. Petruškevičiūtei (centre) patiko JAV pasakoti apie savo kraštą.

Savivaldybės Jaunimo metų apdovanojimų nominacijos „Už Lazdijų rajono vardo garsinimą“ laimėtoja Miglė Petruškevičiūtė vienus mokslo metus mokėsi Jungtinių Amerikos Valstijų privačioje mokykloje gaudama stipendiją.

 Lazdijų M. Gustaičio gimnazistė M. Petruškevičiūtė vienuoliktą klasę baigė JAV, Masačusetso valstijoje. Mokytis Amerikos privačioje mokykloje Miglei suteikė galimybę „Assist“ mainų programa, finansavusi keliasdešimt tūkstančių dolerių kainuojančius mokslo metus. Tiesa, šiemet Miglė jau sėkmingai baigė mokyklą, mat iš Amerikos grįžusi rugsėjį ji atėjo į dvyliktą klasę: jos vertinimai Amerikoje konvertuoti, kaip Miglė sako, į normalius, į įprastą mums vertinimo sistemą – balus. O ko trūko, ji rugsėjo mėnesį padirbėjo ir viską išsilaikė, tad jokių problemų nebuvo.

„Aišku, jei norisi 100-tuko egzaminuose, gal reikėtų kartoti vienuoliktą klasę Lietuvoje, bet mano egzaminų rezultatai ganėtinai geri. Lietuvių kalbą mokiausi nuotoliniu būdu gyvendama Amerikoje, tačiau visko nesuspėjau, nes ir ten mokslų pakako, tad dvyliktoje klasėje teko pasivyti bendramokslius. O biologiją, pavyzdžiui, mokiausi anglų kalba, tad namie buvo sudėtinga, reikėjo viską pakartoti“, – paaiškina.

Kur toliau pasuks, mergina dar tiksliai pasakyti negali: „Galvoju ir apie sveikatos mokslus, ir apie gamtos. Įdomi sritis gamtosauga. Turiu dar šiek tiek laiko apsispręsti, kol kas dar apmąstymuose.“

Paklausta, ar studijuos Lietuvoje, sako, kad minčių kilo visokių. Juolab kad po mokslų pagal „Assist“ mainų programą užsienyje turėtų tam tikrų lengvatų stojant. „Galvojau važiuoti į užsienį, bet žinau, kad aš labai pasiilgstu Lietuvos, žmonių, kultūros ir namų. Noriu būti kuo arčiau namų, tad nusprendžiau likti Lietuvoje, gyventi Vilniuje“, – atskleidžia.

Kaip Miglei taip pasisekė, kad pakliuvo į tų laimingųjų, kurie galėjo mokytis Amerikoje, ratą? Dabar, kaip sako pati Miglė, žiūrint iš laiko perspektyvos...

Plačiau – D. Babarskienė naujausioje „Lazdijų žvaigždėje“ (2023-07-21).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.