Žemaitkiemyje – dešromis ir kumpiais puošta žaliaskarė

E. Kaminsko eglės nebandykite ieškoti – nors šeimininkas linksmų plaučių, tačiau grinčams žada spąstus pastatyti.

Kulinaras, aktorius, humoristas, režisierius, gerai žinomas ne tik mūsų krašte, bet ir kaimyninėje Lenkijoje Eugenijus Kaminskas iš Žemaitkiemio kaimo laikosi tradicijų – savo žaliaskarės nepuošė prieš mėnesį, kaip dabar madinga, tačiau vis tik ilgai ruošęsis tą padarė užvakar. Anksčiau ir negalėjęs, mat jo žaisliukai – neįprasti.

Eugenijus – gerai žinomas saldžių gardėsių gamintojas: tortų, pyragėlių, pyragų ir kitų skanumynų. Dabar jis prisigaminęs dešrų, pasirūkinęs kumpių, šoninės, šonkauliukų.

„Kai šiltas, gražus oras, galima pyragėliu vienu kitu pasimėgauti, o dabar žiema, šalta, norisi kažko sočiau. Kūnas jau nesidomi pyragais, jam reikia kokio sotesnio maisto, todėl ir prasidėjo dešrų gaminimas, lašinių, kumpių rūkinimas“, – paaiškina jis.

Paklaustas, ar tik ne iš kaimyninės Lenkijos mėsos parsitempęs, klausimu į klausimą atsako: o iš kurgi daugiau Kaminskas mėsos parsitemps? Surimtėjęs paaiškina: „Kumpis – iš Lazdijų „Norfos“, jautiena – iš Lenkijos, visa kita mėsa, aišku, irgi lenkiška.“  

Kas išmokė mėsiškus patiekalus gaminti? „Mama gamino, bet aš buvau jaunas, kvailas ir sakiau, kad man čia neaiškintų ir nemokintų. O kai pasenau, pats užsimaniau gaminti“, – patikina jis.

Pats ir išrūkina mėsą, tam tikslui rūkyklą turi. „Modernus modelis – metalinė statinė“, – tarsteli. Rūkina senoviškai: malkos – alksninės, užmeta ėgliuko – kadagio. „Elgiuosi atsakingai su gamta. Nekapoju, su sekatoriumi šakučių prisikarpau, jų nedaug ir reikia, dar ir kadagį paformuoju“, – paaiškina.

Plačiau – „Lazdijų žvaigždėje“ (2023-12-22).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Nagi ,Eugenijau, reikia dar pakabinti kuro čekučių, tai visa rajono valdžiukė lankytų tavo eglutę.

ačiū už ideja....bus kitiems metams

Nusibodo jau tie straipsniai apie šį poną

nebutina skaityti...aciu uz demesi

O kas jus verčia skaityti?

tai neskaitykit, o man net labai îdomu, todėl ir skaitau.

jis vis ką nors įdomaus sugalvoja. Gaila, kad jo nebėra FB grupėje, tikrai parašydavo daug îdomių dalykų.

Kažkas ant šventių neturi maisto ko valgyt o čia niekina maista šeria varnas, šarkas, šeškus tai didvyriškas protas. Geriau būt paukojas vargstantiems tai sakytau labai didvyriška ir gera. Tikras juokdarys

o tu zinai ka ir kam jis aukoja ? nezinai tai nelok cia ,pavydas bamba grauzia...kazink kiek pacio asmenybe pridovanojo ,pareme ar ka gero padare? o kaip verti maista i siuksline tai cia jau daug proto nereikia ...sedek ir nepypauk ,o sventes svesk ir misraines puski...nes neturinciam chren paaukosi

Keistuolis ne tas žodis