Šakočių kepimo meistrė šakočio su pienu niekad nevalgo: per daug meilės, laiko ir darbo įdėta

Net ilgametei šakočių kepėjai A. Bernackienei pasitaiko kuriozų.

Audronė Bernackienė iš Naujosios Kirsnos kaimo, dirbanti „LTG Infra“ meistre, net pati stebisi, kad šakočius ji kepa jau aštuonerius metus.

Pirmaisiais metais, kai kepimas buvo ant bangos, Audronė aplinkiniuose kaimuose visus kiaušinius nupirkdavo. „Prieš vienas šventes 1 200 kiaušinių sunaudojau. Vienam pusės metro 4 kilogramų šakočiui reikia 60 kiaušinių“, – atkreipia dėmesį kepėja. Iškart, vienu ypu, galima iškepti arba didelį – 4 kilogramų, arba 2 mažiukus po porą kilogramų.

Tačiau net pačiai Audronei, jau gerai mokančiai kepti šakočius, nesuskaičiuojančiai, kiek jų iškepusi per 8 metus, vis dar pasitaiko visokių kuriozų. Jau geriau jų nebūtų!

„Kiekvienas šakotis man – kaip meno kūrinys. Visą laiką forma kitokia, dviejų vienodų nebūna. Kartais spygliai būna labai ilgi, o kartais, kai labai stengiesi, išeina nesąmonė. Vieną kartą sukosi ir sustojo, visas šonas gerokai pakepė, o kitą dieną juk reikia atiduoti, šakotis nelabai gražus. Tada, prisimenu, lydžiau šokoladą ir klijavau ramunėles. Atrodė gražiai, bet to nebuvau planavusi, o išėjo šakotis su ramunėlėmis“, – šiandien jau juokiasi A. Bernackienė, nors tada juokinga nebuvo. Paprastai savo šakočių ji nepuošia, nes yra įsitikinusi, kad šakotis turi būti šakotis.

O buvo ir taip: „Prieš kepimo pabaigą – nukrito. Kitą dieną 10 valandą reikėjo atiduoti. Sakiau, kad mane infarktas ištiks. Tikrai maniau – širdis sustos. Kvėpavau giliai, kad atsigaučiau.“

Mano, taip nutiko todėl, kad popierių prie volo neatsakingai pritvirtino.

Kepėja važiavo į parduotuvę, vėl pirko produktus ir kepė iki antros valandos nakties.

Tokiems netikėtiems nutikimams Audronė turi paaiškinimą: „Man atrodo, kažkas iš aukščiau pagrūmoja pirštu ir liepia nedaryti nesąmonių. Liepia ne tik dirbti, bet ir ilsėtis. O aš į darbą eidavau, namie daržus ravėdavau ir dar šakočius kepdavau.“ Buvo metas, kai keldavosi 4 valandą ryto ir kepdavo šakočius.

Plačiau – šios savaitės „Lazdijų reklamoje“ (2024-02-06).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O kaip su VMI ? Jei prekyba taip klostosi tai ir mokesčius valstybei moka?

ko anonimiskai klausi ,tipo tiesos ieskai ,tai prisistaytli jei jau taip o ne kai sunelis is pavartes loki

Miegokite ramiai. Moka.

O kaip su VMT?

O ta alstybė jai bent vienă kiaušinį už dyka duoda ar elektrą apmoka?

Ramiau miegosi,jei zinosi,kad moka.