Į I. Šaparauskienės vietą bus teikiamas S. Petrauskas

Šešiolika tarybos narių oficialiai užregistravo siūlymą merei savivaldybės administracijos direktoriumi teikti S. Petrauską.

Po nepasitikėjimo procedūros iš pareigų atleistai rajono savivaldybės administracijos direktorei demokratei Ilonai Šaparauskienei, regis, rasta pamaina.

Apie tai redakcijai patvirtino bent du iš opozicijoje esančių politinių partijų frakcijų lyderiai.

„Nors pagal įstatymą teikimą tarybai dėl administracijos direktoriaus kandidatūros turi inicijuoti savivaldybės meras, tačiau matydami viešoje erdvėje sklandančią informaciją, jog yra užuominų į šias pareigas teikti partijos bičiulį iš gretimos savivaldybės, mes, nepasitikėjimo procedūrą inicijavę politinės frakcijos taryboje, ėmėmės iniciatyvos rasti kandidatą į savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Mūsų nuomone, kolegos Sauliaus Petrausko kandidatūra yra tinkama, ir mes žadame ją pristatyti merei teikimui“, – sakė konservatorių frakcijos taryboje seniūnas Audrius Klėjus.

Pasak politiko, šios kandidatūros teikimas ir tvirtinimas „leistų išlaikyti darbų savivaldybės administracijoje tęstinumą, nereikėtų naujai atėjusiam pareigūnui gilintis į darbo specifiką“.

Artūras Margelis, frakcijos „Pirmyn“ seniūnas, sako, kad kalbos apie „galimai teikiamą Alytaus politiką“ yra pasiekusios ir jį.

„Matydami įvairias spekuliacijas viešojoje erdvėje, o ir sulaukdami nedviprasmiškų užuominų iš potencialių kandidatų, ar palaikytume jų kandidatūras, manau, turime pareigą kaip politikai imtis iniciatyvos ir patys merei teikti kandidatūrą asmens, kurį laikome tinkamu eiti tokias pareigas. Tai šiandien tokį asmenį matome S. Petrauską“, – sakė A. Margelis.

Plačiau – V. Danauskienė naujausioje „Lazdijų žvaigždėje“ (2022-10-07).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Gal uždraus direktorius visokius politinius vakarėlius kultūrnamiuose , corona rajone plinta o vos nekiekvienam kaime po vakarėlį.

Tai gal ne į vietą, o pareigas bus teikiamas?

Į vietą?..... Tai namo:)

S. Petrauskas - pats blankiausias, neveikliausias ir beviltiškiausias rajono politikas. Logiška, kad A. Margelio vadovaujama opozicija jį šiuo metu ir stumia į vieną svarbiausių postų. Gal ir bent dalį atsakomybės už jo politinę bei dalykinę impotenciją prisiims...

Tokia kaina nenorėčiau direktorės vietą užimti, bet....

Benių į direktorius , tvarka greitai būtų.

šlovinant kolchozus ir taip toliau

Nu tai nors prisimintū Beniu ir jo leksikoná: k..b..p…g. Ir t.t.

Čmo

Kurauskienė galėtų užimti minėta vietą.

Salatka, Savukas, galėtų užimti direktoriaus vietą arba bent pavaduotojo.

Tik už Stankevičių, nors matau Saulius vėl su Artūru Klėjų išdurs.

Iki buvusios direktorės proto jiems visiems toli...

Nu,kad nelabai pasižymėjo labai jau nei asmeniniame nei darbiniame gyvenime….

Apie saulių če?

apie Ilionę

Stankevičius Ir Salatka

Stankevičius ir meras būtų geras.

Visai okei.

Viskas OK, tik ne Sauliui ta vieta.

Ką reiškia geras meras?

Ar jum paskutiniai komentarai pelėsiu neatsiduoda?

Tai va tame ir bėda, kad nebūtų.

Aš prašau gerbiamas direktoriau, padarykite tvarka, kad mums pagyvenusiems žmonėms nereeikėtu lipti i ketvirta aukšta i žemes ūkio skyriu, nes tvarkemes paaveldejimus, tai mano senute mama vos ne reikejo nešti.Gi gal yra kabinetu ir žemesniuose aukštuose,kuriems darbuotojams nereikia tiesiogiai dirbti su klijentais,o gal norit, kad užsibaigtu paskutiniai žemdirbiai.

Pradėkit taupyti o ne planus kurkit, būdviečio seniūnijoje šviesa gatvėse užsižiebia iš vakaro dar šviesiai ir ryte užgesino 7-30.. Mažint šviestuvų o naktį gali visai išjungti.

Su Alytum pasikonsultuokit jei patiems sunku. Jie jau seniai su šitu reikalu susitvarkė.

O tai seniūnė nematė anksčiau šito dalyko, reikėjo laukti nurodymo iš valdžios! Ji gi mėgsta taupyti kur reikia ir nereikia.

Būdvietį tikrai ne taupoma elektra .

Kam laikyti tuščius pastatus juos šildyti ir ten tik biblioteka . Uždaryti. Avižieniai.

Panašu ir Teizuose šitokis pastatas ir pustuštis o šildyt reikia?

Panašu ir Teizuose šitokis pastatas ir pustuštis o šildyt reikia?

Nieko nesutaupysit kol tušti mokykliniai autobusiukai po kaimus važinės po penkis iš skirtingų mokyklų.

Čia tai teisybė! Kažkas tai galėtų pasižiūrėti, nes įsidėję po kelis o kartais ir mažiau vaikų laksto po kaimus. Tenka matyti kad į vieną kaimą atvažiuoja penki autobusiukai. Geras kasnelis kontrolei jei tokia yra savivaldybėj.

Verstaminuose šitokiu dviejų aukštų pastatas šildomas tik biblioteka veikia, uždaryt nedelsiant. Va kiek galima sutaupyt. Juk mobilus autobusiukas važinėja o ir Lazdijai netoli.

Seilūnų biblioteką galima irgi uždaryt.atvažiuotų mobili.

Noragėlių seniūnijoje veikia trys bibliotekos-Noragėliuose, Seiliūnuose ir Krikštonyse. Skaitytojų faktiškai neateina į šias bibliotekas, tik išgalvoti skaičiai figūruoja, o darbuotojos dirba pilnus etatus. O kiek dabar kainuos šių bibliotekų šildymas.

Miela pone o išvis dar kas tose bibliotekose skaito ? Užtenka Lazdijuose, Seirijuose ir Veisėjuose po vieną o kitas uždaryt. Peržiūrėt kiek sukišta centrinėje bibliotekoj pusė tikrai neturi ką veikt. O apie jaunimo centrą išvis patyliu darbuotojų pilna o lankytojų nulis. Nuo čia pradėkit taupyti.

Pastebim kas bibliotekose ir kiek dalyvauja renginiuose , nu tragedija dėl poros žmonių plius darbuotojų išlaikyt reikia ir pastatus ir darbuotojus. Nors nekeltų tų renginių į viešumą arba bent prakontroliuotų bent naujoji direktorė jei ji dar dirba , nes pavaduotoja tai neišlipa iš feisbuko?

Kokie renginiai! Juokinga. Dabar daugumoj bibliotekų niekas nevyksta, neaišku ką veikia tos darbuotojos. Tai ir pradėkim taupyti, nelaukim rinkimų. O seniūnijose kam tie specialistai po etatą turi, puikiausiai gali susitvarkyti vienas seniūnas, nes ten yra daugiau specialistų. Matom kaip jie arčiau žmonių, neišeina iš kabineto.

Pagal anonimo požiūrį, tai kam iš vis reikia kažko Lazdijuose. Skaitant šio žmogaus tuos pačius komentarus, susidaro įspūdis, kad jam žmogui jau tep pikta, tep pikta, kad jis negali nusiramint, kad kažkas dar dirba. Jeigu galėtų tai jis viską susprogdintų ir tada apsiramintų likęs sėdėti vienas lauke.

Tai ne pavydas tai žmonių pirštu bandymas į kai kurių valdžios nematomų išlaidų. Ir kai kurių ponių neveikimą.