2022 metų vasaros papuošalų tendencijos

Juvelyrikoje mados nebūna tokios karštligiškai besikeičiančios, kaip nutinka aprangos srityje. Kiekvienais metais prieš prasidedant vasaros sezonui moterys ir vyrai ima nešioti drabužius, kurie plačiau atidengia kaklus ir krūtines. O tai leidžia plačiau pademonstruoti aplinkiniams visų turimų juvelyrinių papuošalų arsenalą – grandinėles, auskarus, įvairiausių formų pakabukus, apyrankes ir kt.

Kokios spalvos juvelyrikoje bus pačios populiariausios?

Turint galvoje artėjantį vasaros sezoną, anot juvelyrų, šią vasarą pirmuoju smuiku gros šiltų spalvų ir Viduržemio jūros mėlį bei žalsvumą pakartojantys atspalviai. Brangakmenių spalvų paletė plačiai pasiskleis nuo sodriai mėlyno safyro, žaliojo smaragdo žvilgesio iki švelnių gelsvų ar oranžinių atspalvių. Svarbią vietą spalvų gamoje išsaugos didesni baltieji deimantai. Tad juvelyrinių papuošalų spalvingumas tikrai maloniai trauks akį ir neliks nepastebėtas.

Kokios papuošalų formos įsitvirtins rinkoje?

Juvelyrikoje vis dažniau imamos naudoti įmantresnės geometrinės formos. Tarp jų itin populiarios šešiakampės arba stačiakampės formos, kurias meniškai užpildo įvairūs brangieji akmenys. Madoje išliks ir tradicinės lašo ar ovalo formos, kurios nesensta per šimtmečius. Be to, ypatingas dėmesys bus skiriamas papuošalų dizainui, kuris išliktų ne tik įspūdingas, bet ir praktiškas bei patogus veiklų gyvenimo būdą pasirinkusiai merginai arba damai.

Kokios papuošalų madų tendencijos laukia artėjantį vasaros sezoną?

Ateinantį vasaros sezoną vyraus skirtingų rūšių ir tekstūrų tauriųjų metalų deriniai. Viename papuošale galima tikėtis rausvo ar raudono aukso, platinos ir sidabro derinuko. 2022 metais bus labai madingi auksiniai auskarai su dviejų ar trijų spalvų emalio intarpais. Tarp brangakmenių patys populiariausi rinkoje išlieka apvalūs ar ašaros formos perlai. Taip pat dėmesio nepraranda ir neapdoroti perlai, pakerintys akį savo natūraliomis formomis.

Ko tikėtis auskarų pasaulyje?

Kaip teigia madų žinovai, ir toliau madingi išliks skirtingų dydžių auskarai. Pavyzdžiui, ant vienos ausies gali kabėti nedidukas, o ant kitos ilgas auskaras. Išskirtiniu populiarumu turėtų pasižymėti auskarai su integruotu 3D efektu. Dar viena sezono kryptis – tik vienas didelis ir išvaizdus auskaras, puikiai pritinkantis prie suformuotos šukuosenos, kurios viena pusė pasižymi asimetrišku kirpimu.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.