Švietimo įstaigų vadovai lankėsi socialinės globos centre „Židinys“

Antradienį Lazdijų rajono savivaldybės švietimo įstaigų vadovai bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojai lankėsi rajono savivaldybės socialinės globos centre „Židinys“ – bendruomeniniuose vaikų globos namuose Staidarų ir Bajoriškės kaimuose. Svečius pasitiko ir su globos namų veikla ugdymo įstaigų vadovus supažindino centro „Židinys direktorius Egidijus Aleksonis.

Direktorius E. Aleksonis pasakojo, jog, kaip žinia,  bendruomeninius vaikų globos namus Lazdijų rajono savivaldybė įsteigė viena iš pirmųjų, nupirkusi 2 gyvenamuosius namus rajone, į kuriuos persikraustė tėvų globos netekę vaikai.  „Pradžia nebuvo lengva, dar ir dabar tenka patirti nemažai iššūkių, bet visas kolektyvas dirbame darniai, siekdami, kad vaikai jaustųsi saugiai ir patogiai kaip tikroje šeimoje“, - pasakojo E. Aleksonis. Jis taip pat pabrėžė, kad kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir šiuose namuose vaikai turi pareigų, kurios moko atsakomybės ir lavina socialinius įgūdžius. Todėl vaikai kartu su darbuotojais gamina valgyti, skalbia, tvarko aplinką ar dirba sodo darbus, rūpinasi savo kambarių tvarka. Tuo rajono savivaldybės švietimo įstaigų vadovai puikiai įsitikino apsilankę vaikų kambariuose, virtuvėse, poilsio ir ūkinėse patalpose bei pasivaikščioję po sutvarkytus kiemus, netgi ruošiamus daržus, kur bus auginamos daržovės.

Svečius sužavėjo puikios globotinių gyvenimo sąlygos. Jie teigė neabejoję, jog ne kiekvienas jų vadovaujamos ugdymo įstaigos auklėtinis  galėtų pasigirti taip įrengtais kambariais ir tokiomis poilsiui skirtomis erdvėmis. „Linkim šių namų gyventojams ir darbuotojams tarpusavio supratimo, visokeriopos sėkmės, gražios bendrystės ir kad šie namai visada alsuotų meile ir kvepėtų kepiniais“, – švietimo įstaigų vadovų vardu įteikdama bendruomenių vaikų globos namų gyventojams šviežių pyragėlių sakė Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos direktorė Jurgita Mozerienė.

Dėkodamas svečiams už gražius žodžius ir saldumynus socialinės globos centro  „Židinys“ direktorius E. Aleksonis kvietė įstaigų vadovus  bei jų darbuotojus, artimuosius ir pažįstamus suteikti šiems likimo nuskriaustiems vaikams pačią brangiausią dovaną – šeimą – ir tapti šių vaikų globėjais ar rūpintojais.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
Lazdijų žvaigždės inf.

Komentarai

o tai ir čia tik prasidarei duris ir........margeliada....? iš tikrųjų jau juokinga todėl ir leipsta čia jie iš juoko?

...balinimo akcija

Kad jau puseserė Šalaševičiūtė "išbalino"...

cirką daro ir tiek. Aš tai norėčiau ekskursijos į knygynėlį. Gal kokį televizorių papigei būtų galima ar kompiuterį.

Margelyte cia savo ar globojama vaikuti laiko.

Kiek girdėjau tai Margelijadoje panika.

Tai koks tikslas čia šito apsilankymo? Įsivaikins po vieną vaiką įstaigų vadovai, ar ką? Reikia vaikams surasti globėjus ir jiems sudaryti sąlygas, o ne prikišti darbuotojų į vaikų namus ir reklamuotis, kaip vaikams čia gerai.

Kokios švietimo įstaigos vadovė Margelytė :))))?

tai kur teisybe 20 darbuotuoju 19 vaiku baisu kaip plaunami pinigai

o tai ką galvojat Margelytė be darbo sėdės???

Tai gal zinot , kokius mokslus baigusi margelyte, kad dirba su vaikuciais.

mokslus baigus antakiu suauginimo

Kai pasiziuri tai juokingai atrodo , per visa lietuvą nuskambejo Aleksonio nekompetencija ir vel per laikrascius reklamuojasi jau ir su Kazlauskiene ir margeliu dinastija! kaip viskas slykciai atrodo, cia ne nuostabu jau rinkimai ant nosies tai kiti ir patrus belakstydami, žinoma klapciukams prasideda darbymetis!!!!!!

Pabučiuokit ten kur nesueina ir nereiks čia lot. Lojat anonimiškai, o tiesiogiai šypsotės ,padlaižiaujat ir geri nors prie žaizdos dėk.

dziaugiames kad Aleksonis sypsosi. Tiek purvo per tv uzpylė vienas ponas net nepabuvojęs tuose namuose ir nepabendravęs su direktorium. Laimės šitiems namams: visam darbuotojų kolektyvui, o, svarbiausia vaikams. Direktoriui stiprybes.

žinoma stiprybės, o kad būtų stipriau tai gal dar kokia dešimt ponų giminaičių ar draugų ten įdarbint reikia?

tada bus du tevai vienam vaikuj [tikra lt seima